Mendohet se dikur ka pasur jetë, NASA pritet të vizitojë fqinjin më të afërt planetar të Tokës

NASA do të bëjë dy misione në Venus, fqinjin më të afërt planetar të Tokës.

Pjesë e Programit të Zbulimit të Administratës Kombëtare të Aeronautikës dhe Hapësirës në ​​SHBA, misionet kanë si qëllim kryesor që të kuptojnë sesi Venusi u bë një botë e ngjashme me “ferrin” kur ka kaq shumë karakteristika të ngjashme me tonat.

Po ashtu, mendohet se ky planet mund të ketë qenë bota e parë e banueshme në sistemin tonë diellor, e plotësuar me një oqean një klimë si ajo e Tokës.

Këto dy misione janë zgjedhjet përfundimtare nga katër konceptet e misionit të NASA-s, të nisura në shkurt 2020 si pjesë e konkursit të agjencisë Discovery 2019.

Pas një procesi konkurrues, vlerësimi nga kolegët, të dy misionet u zgjodhën bazuar në vlerën e tyre të mundshme shkencore dhe realizueshmërinë e planeve të tyre të zhvillimit. Ekipet e projektit tani do të punojnë për të finalizuar kërkesat dhe planet e tyre të zhvillimit.

Për zhvillimin e çdo misioni, NASA ka ndarë rreth 500 milionë dollarë. Secili pritet të nisë në afatin kohor 2028-2030.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi