Më 20 shkurt 1991 u rrëzua monumenti i Enver Hoxhës në Tiranë

Data 20 shkurt sjell në kujtesë 20 shkurtin e vitit 1991 kur në Tiranë, kur mijëra qytetarë të revoltuar dhe të indinjuar nga sistemi diktatorial, përmbysën monumentin e diktatorit Enver Hoxha.

Mijëra vetë vërshuan drejt sheshit “Skënderbej” dhe rrethuan monumentin. një nga dëshmitarët e asja dite ishte Serxho Petrela, i citi në kujtimet e tij botuar në media ka rrëfyer: “Unë jam pinjoll i një familjeje tiranase, me profesion piktor. Jam gjendur atë ditë pothuajse rastësisht në atë shesh bashkë me mijëra të tjerë. Vij nga një familje jo e persekutuar politike, që nuk pësoi atë diktaturë të egër klasike të burgosjes dhe të persekutimit, të internimit, por fal Zotit që në rini më është krijuar bindja që ai regjim duhej rrëzuar sepse ai regjim kishte marrë lirinë time dhe të shqiptarëve.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi