Në një deklaratë në rrjetet sociale, ajo tha:

Në Mariupol, pushtuesit synuan ndërtimin e Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq. Avionët armik dhe artileria qëlluan mbi një ndërtesë të shënuar me një kryq të kuq në një sfond të bardhë, që tregon praninë e ngarkesave të plagosur, civile ose humanitare.

Denisova nuk specifikoi se kur kishin ndodhur sulmet dhe tha se nuk kishte ende konfirmim për viktima.

Deklarata e saj vazhdoi:

Ky është një tjetër krim lufte i ushtrisë ruse në përputhje me statutin e Romës të Gjykatës Penale Ndërkombëtare dhe një shkelje e rëndë e konventave të Gjenevës të vitit 1949.

Deri më tani, të vetmit që granatuan ndërtesat dhe automjetet e shënuara me kryq të kuq ishin trupat e Gjermanisë hitleriane.

I bëj thirrje komunitetit botëror që të dënojë veprimet barbare të vendit pushtues në bombardimin e ndërtesës së KNKK-së dhe të marrë masa për t’i dhënë fund luftës së përgjakshme në territorin e Ukrainës sa më shpejt të jetë e mundur.

Ky lajm wshtw konfirmuar edhe  për Guardian:

Mund të konfirmojmë se imazhi që po qarkullon tregon magazinë e KNKK-së në Mariupol. Ne nuk kemi një ekip në terren në Mariupol, kështu që nuk kemi informacione të tjera, duke përfshirë viktimat ose dëmet e mundshme. Mund të themi se tashmë i kishim shpërndarë të gjitha ndihmat në magazinë.