https://www.aiguillealpine.co.uk/http://perpustakaan.unla.ac.id/wp-includes/MESINSLOT/https://cafesach.com.vn/https://shootless.nl/http://www.smartiming.co.uk/https://thali.pl/https://www.contraloriapereira.gov.co/https://fia.ui.ac.id/-/stoto/https://iac.ui.ac.id/qris/https://stroumfaki.gr/https://nipscollege.co.ke/https://memorialsignworld.com/https://healthcareinkenya.com/https://bayscaffolding.co.nz/https://www.prottoy.cu.ma/https://ideasvibe.com/https://www.ffl.si/https://fhunizar.ac.id/https://sgs.sheratongrandesukhumvit.com/https://disability.ui.ac.id/maxwin/https://www.fodecc.cm/https://shiki.cu.ma/https://www.fodecc.cm/Samuel-Donatien-Nengue/https://nfd.com.tr/https://eedesign.co.uk/https://defender.org.br/https://fosfobox.com.br/http://estima.xgeo.pl/
Maqedonia e Veriut dhe Gjeorgjia vendosën marrëdhënie diplomatike - Drita Tv

Maqedonia e Veriut dhe Gjeorgjia vendosën marrëdhënie diplomatike

Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Gjeorgjia sot e nënshkruan Protokollin për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve.

Në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut thuhet se gjatë Konferencës së Sigurisë në Mynih, ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Nikola Dimitrov dhe ministri i Jashtëm i Gjeorgjisë, David Zalakaliani, nënshkruan Protokollin për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve.

Sipas këtij njoftimi, të dy ministrat shprehën shpresën se ky akt paraqet hyrje në hapjen e një kapitulli të ri në marrëdhëniet dypalëshe, intensifikimin e dialogut politik dhe thellimin e bashkëpunimit në të gjitha sferat me interes të ndërsjellë.

“Në takim gjithashtu u shkëmbyen pikëpamje mbi temat aktuale të interesit rajonal dhe global. Në të njëjtën kohë, ministri Zalkaliani përgëzoi nënshkrimin e protokollit për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO dhe përshëndeti përparimin e përgjithshëm të vendit tonë në procesin e integrimit euroatlantik, duke shprehur shpresën se Gjeorgjia do të ketë sukses të shkojë në të njëjtën rrugë drejt arritjes së prioriteteve të jashtme politike”, thuhet në kumtesën e MPJ.

Më tej është theksuar se në kuadrin e pjesëmarrjes në Konferencën e Sigurisë në Mynih, Dimitrov ka zhvilluar takime bilaterale me Rosemary DiCarlo, nënsekretare për Çështjet Politike në Kombet e Bashkuara dhe Karin Kneissl, ministre e Punëve të Jashtme të Austrisë, ndërsa në margjina të ngjarjes, gjithashtu ka zhvilluar biseda me homologët e tij nga Kroacia, Bullgaria, Shqipëria, Qiproja, Belgjika dhe Mbretëria e Bashkuar.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi