Lajmi i Fundit/ Në Kavajë do të ndërtohet Ujsjellësi i Ri.

Njoftimi nga Agjensia Kombëtare e Ujsjellës-Kanalizimeve dhe Infrastrukturës së mbetjeve:

“?AKUM | ? #Kavajë2021 24 orë ujë të pijshëm e me cilësi ? për 41.698 banorë ?‍?‍?‍?, nis në 2020 investimi i ujësjellësit të ri
Me Redjan Krali , Kryetar, Bashkia Kavajë ? UK Kavajë ? Këshilli Teknik AKUM
? Këshilli Teknik i AKUM shqyrtoi dhe miratoi projektin për ujësjellësin e ? qytetit të Kavajës, i cili do të ketë ndërhyrje thelbësore në infrastrukturën e ujësjellësit me ndërtimin rrjetin e jashtëm dhe të brendshëm, ndërtimin e një depoje të re 5.000m2 , instalimin e ujëmatësave, modernizimin përmes sistemit SCADA
? 24 orë ujë të pijshëm dhe me cilësi
✅ 100% mbulim me rrjet
✅ 100% lidhje abonentëve me ujëmatësave
? Rritja e performancës së UK Kavajë , me eleminimin e humbjeve në rrjet dhe uljen e kostove nga humbjet teknike
? Eleminim i ndotjes së ujit ? dhe lidhjeve të paligjshme

Kavaja sot përballet më orare të ulëta furnizimi me ujë të pijshëm kryesisht në qendrën e saj dhe me një rrjet të degraduar dhe tërësisht të amortizuar , investim vitit 1982.

? Objektivi strategjik i qeverisë shqiptare: transformimi rrënjësor i sektorit të ujit për të përmirësuar cilësinë e jetës së qytetarëve, zhvillimin e qëndrueshëm të turizmit dhe nxitur rritjen e ekonomisë lokale.

#UjepërJeten
#uje #sektorjetik #zhvillimiqendrueshem #SDG6 #AKUM #MIE

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë Redjan Krali Bashkia Kavajë #UKKavaje

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi