Ky ilaç mund të përmirësojë terapinë e kancerit të mëlçisë

 

Hulumtuesit nga shumë institucione ndërkombëtare janë bashkuar për të zbuluar një ilaç më efikas për terapinë e kancerit të mëlçisë. Përbërja e shpikur nga ta mund të ndihmojë në përmirësimin e niveleve të mbijetesës dhe zvogëlimin e efekteve negative.

Studiuesit ndërkombëtarë zhvilluan një ilaç për të cilina ta shpresojnë që të arrijë të përmirësojë trajtimin e kancerit të mëlçisë. Karcinoma hepatocelulare, ose kanceri primar i mëlçisë, ka tendencë të rritet dhe të zgjerohet me shpejtësi.

Nëse nuk kapet herët, kjo do të thotë që njerëzit që janë diagnostikuar me të nuk mund të mbijetojnë më gjatë se 11 muaj.

Studimet e fundit tregojnë se në Shtetet e Bashkuara, ky lloj kanceri është shkaku kryesor i nëntë i vdekjeve të lidhura me kancerin.

Për ta trajtuar atë, specialistët zakonisht do të përshkruajnë terapi me një ilaçe të quajtur “sorafenib”. Për fat të keq, ky medikament zakonisht zgjat mbijetesën vetëm për 3 muaj dhe mund të ketë efekte të shumta negative.

Në një përpjekje për të përmirësuar trajtimin e kancerit të mëlçisë, hulumtuesit nga Instituti i Kancerit të Singaporit në Universitetin Kombëtar të Singaporit në Queenstoën janë bashkuar me kolegë nga institucione të tjera globale për të zhvilluar një ilaç të ri eksperimental, të cilin ata e quajnë “FFË”, transmeton Indeksonline.

FFË, besojnë shkencëtarët, mund të pengojë rritjen dhe zhvillimin e kancerit primar të mëlçisë dhe të ndihmojë në reduktimin e efekteve të padëshiruara të terapisë tipike. Hulumtuesit përshkruajnë procesin e zhvillimit të FFË në një dokument të botuar tashmë në revistën ‘PNAS’.

“Në punën tonë të fundit, ne kemi demonstruar një strategji efektive për të synuar saktësisht onkogjenët që më parë konsideroheshin si të padëmshme”, thotë bashkë-autori i studimit. Prof. Daniel Tenen, i Universitetit Kombëtar të Singaporit.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi