​Kurti: 232 plumba shkrepi UNMIK-u, kur u vranë Arbeni e Moni

Pranë pllakës përkujtimorëve të Arben Xheladinit dhe Mon Balajt, kanë bërë homazhe me dhjetëra qytetarë, aktivistë, deputetë e ministra.

Kryeministri Albin Kurti tha se me të drejtë e kritikuam paketën e Ahtisarit.

“Dhjetëra mijëra qytetarë, e në ballë të tyre ishte baca Adem.

232 plumba gjithsej u shkrepën nga policia e UNMIK-ut. Arben Xheladini dhe Mon Balaj u vranë.

Ish shefi i shtyllës së parë të UNMIK-ut kishte bërë një hetim atë pranverë, vrasjet e tyre kanë qenë të panevojshme dhe të evitueshme.

Një javë para demonstratave tona, u patë publikuar pako e Ahtisarit.

Kurrë nuk ka qenë me diskutueshme nëse ja kanë vlejtur komunat me bazë etnike.

Kosova ka nevojë për më shumë demokraci.

Serbia është në panik.

E padrejtë dhe e gabueshme, e dëmshme dhe e papranueshme”, ka thënë Kurti.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi