Kursi zyrtar i këmbimit

 

 

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Pa cenuar regjimin e një kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë mund të kryejë veprime në tregun valutor me objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore.

Banka e Shqipërisë llogarit dhe publikon kursin zyrtar të këmbimit. Ky kurs është një nivel referencë (i vetëm), i cili mund të përdoret nga të interesuarit për qëllime tregtuese, vlerësuese, krahasuese dhe statistikore.

Monedha Kryesore         Lekë për njësi të monedhës së huaj

Dollar Amerikan USD 107.18
Euro EUR 131.90
Poundi Britanik GBP 148.08
Franga Zvicerane CHF 112.87
Jeni Japonez (100) JPY 100.44
Dollari Australian AUD 83.61
Dollari Kanadez CAD 83.30
Korona Suedeze SEK 12.97
Korona Norvegjeze NOK 13.76
Korona Daneze DKK 17.70
SDR SDR 155.73
Ari(OZ 1) XAU 141467.95
Argjend(OZ 1) XAG 1765.25
Juani Kinez (onshore) CNY 16.92
Juani Kinez (offshore) CNH 16.92

Lira Turke TRY 28.45
Leva Bullgare BGN 67.52
Forinta Hungareze (100) HUF 42.08
Rubla Ruse (100) RUB 192.09
Kuna Kroate HRK 17.74
Korona Çeke CZK 5.20
Denari Maqedonas MKD 2.15

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi