Kundërshtarët kërcënojnë me referendum Ligjin e votuar Covid-19

Edhe pse më shumë se 60 për qind e votuesve zviceranë miratuan Aktin Covid-19 në një votim në 13 qershor, kundërshtarët po mbledhin nënshkrime përsëri për të filluar një referendum të dytë për shfuqizimin e ligjit.

“Siç pritej, gënjeshtrat dhe fushata dezinformuese e Këshillit Federal kanë hasur në një sukses të pjesshëm”, thanë kundërshtarët e ligjit Covid pasi rezultatet u arritën të dielën që lamë pas.

Duke supozuar se 50,000 nënshkrimet janë mbledhur dhe depozituar në Kancelarinë Federale në fillim të korrikut, referendumi nuk mund të mbahej deri në nëntor.

Lexoni në lidhje me reagimet në Zvicër ndaj rezultateve të referendumit në artikullin më poshtë:

Artikulli i plote

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi