I paralizuar në karrocë me rrota, norvegjezi qendron 16 min i varur për të thyer rekordin

Një norvegjez kapi një shirit horizontale dhe mori pozicionin e varur të një vdekurit për 16 minuta dhe 3 sekonda, duke mposhtur rekordin botëror Guinness me më shumë se dy minuta.

Harald Riise arriti të lëkundej nga shiriti për 16 minuta dhe 3 sekonda në Baerum, Viken, për të thyer rekordin e 13 minutave dhe 52 sekondave, i cili ishte vendosur nga italiani Tazio Gavioli në 2018.

“Vendosja e një titulli të tillë të Rekordeve Botërore Guinness ishte për mua sfida përfundimtare. Unë doja t’i tregoja vetes dhe të tjerëve se ishte e mundur dhe unë jam i entuziazmuar që arrita”, tha Riise.

Riise, një përdorues i karriges me rrota, tha se ai kaloi më shumë se 10 orë në javë duke u trajnuar për rekordin.

“Duke qenë përdorues i karriges me rrota, unë jam i varur nga forca e sipërme e trupit për të përballuar sfidat fizike të përditshme. Aftësia ime për të vdekur të varur për shembull është, fjalë për fjalë, ajo që më ngre nga shtrati në mëngjes”, tha ai.

Arritjet e mëparshme të Riise përfshijnë biçikletën gati 40 milje nga Eidsvoll në Oslo dhe kryerjen e tërheqjeve në majë të një rimorkio me shpejtësi të lartë

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi