Trenat e rinj në Gjermani i karikojnë bateritë e tyre në linjat ajrore, duke i lejuar ata të vazhdojnë të udhëtojnë në seksione të paelektrizuara të trasesë.

Fillimisht, “Deutsche Bahn” do të elektrifikojë pista shtesë në qytetin verior të Kielit, në qytetin e Bad Oldesloe dhe në Buchen, në rrugën kryesore nga Hamburgu në Berlin.

Projekte të ngjashme janë planifikuar për linjat në jug të shtetit Rhineland-Palatinate dhe Rhine-Ruhr.

Plani ka kuptim ekonomik dhe mjedisor pasi kostoja e ndërtimit të linjës ajrore për të mbuluar të gjitha rrugët e trenit është e kushtueshme dhe kërkon kohë.

“Deutsche Bahn” është zotuar të bëhet neutral ndaj karbonit deri në vitin 2040, por ende përdor një numër të konsiderueshëm lokomotivash me naftë për mallrat dhe shërbimet lokale të pasagjerëve.