Facebook, Twitter dhe Google kritikohen nga BE për dezinformim

Facebook, Twitter dhe Google nuk po bëjnë mjaftueshëm për të luftuar dezinformimin në platformat e tyre thanë zyrtarë të Bashkimit Evropian.

Si pjesë e planit për të luftuar dezinformimin në median social, kompanitë nënshkruan vullnetarisht një propozim për mënyrën sesi do të luftonin këtë fenomen vitin e kaluar.

Kompanitë duhet të rrisnin transparencën dhe të luftonin llogaritë e rreme. Komisioni Evropian tashmë publikisht progresi raporte ku i pari u publikua në Janar.

Në një deklaratë, zyrtarët kritikuan përgjigjen e kompanive duke thënë se duhet të shohim më shumë progres.

“Platformat nuk kanë ofruar mjaftueshëm nëse politikat dhe mjetet e reja po aplikohen siç duhet në mbarë vendet e Bashkimit Evropian,” thuhej në deklaratë. “Raportet ofrojnë shumë pak informacion rreth rezultateve dhe masave të ndërmarra.”

Facebook, Twitter, dhe Google u kritikuan sepse nuk kanë dhënë mjaftueshëm informacion dhe zyrtarët u shprehën të shqetësuar nga situata.

Deklarata e Komisionit Evropian kërkon që platformat të bëjnë hapa përpara ardhjes së zgjedhjeve të Parlamentit Evropian në Maj.

Evropa dhe Shtetet e Bashkuara kanë pyetur vazhdimisht rreth rolit që lajmet e rreme dhe interferenca e huaj ka pasur në zgjedhjet demokratike. “Nëse nuk shohim progres të mjaftueshëm nga kompanitë do të konsiderojmë politikat tona përfshirë edhe një rregullim të mundshëm,” shpreheshin disa komisionerë, njofton PCW.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi