Facebook dëshiron të sigurohet që “e keni lexuar mirë” artikullin që do t’a shpërndani

Facebook njoftoi se do të fillonte të provonte një dritare pop-up duke pyetur përdoruesit nëse ishin të sigurt se donin të ndanin një artikull që nuk e kishin hapur.

Një dritare që shfaqet do t’u kërkojë përdoruesve të lexojnë artikullin, por ata gjithashtu mund të vazhdojnë ta ndajnë atë nëse dëshirojnë.

Facebook deklaron se testi do të nisë në 6 për qind të përdoruesve të Android në të gjithë botën.

Pop-up-i është i ngjashëm me pop-up-in e Twitter-it, i cili filloi testimin në qershor të vitit 2020.

Facebook thotë që pop-up ka për qëllim të ndihmojë njerëzit të jenë më të informuar në lidhje me artikujt që ata ndajnë, me sa duket si një përpjekje për të luftuar përhapjen e keqinformimit me të cilën platforma ka luftuar në të kaluarën.

Siç paralajmëron mesazhi, moshapja e një artikulli mund të çojë në “humbjen e fakteve kryesore”, dhe titujt shpesh nuk tregojnë të gjithë historinë.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi