Ergys Mërtiri – Mendimi Shqiptar, Elita Dhe Historiografia

Bisedë me Studiues

Ubejd Gashi – Prof. Ergys Mertiri

Pjesa e parë e intervistës

Tema: Mendimi Shqiptar, Elitat dhe Historiografia

A mendojnë Shqiptarët, a kemi mendimtar, a mendojnë elitat politike intelektuale dhe shpirtërore, a urrejmë mendimin tjetër, pse etiketojmë mendimin tjetër,

Kush janë elitat tona, kush është intelektual, si u soll Enveri ndaj Elitës, raporti I elitës me ideologjinë komuniste,

Ç është historia dhe historiografia, historianët dhe ideologjia e tyre, raporti I mendimit të historianëve dhe mendimit zyrtar, cilat janë defektet e historiografisë, a është historiografia instrument kundër tjetrit.

Për këto dhe për shumë çështje tjera në këtë pjesë të intervistës Prof. Ergys Mërtiri.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi