Ekonomistët zviceranë kritikojnë qeverinë për politikën e dobët të vaksinimit

Kur bëhet fjalë për vaksinimet, “qeveria federale po i kushton shumë vëmendje lirisë individuale dhe të drejtave të njeriut”, tha Christoph Mäder, president i Economiesuisse, një shoqatë që përfaqëson industritë që përbëjnë ekonominë zvicerane.

Ai shtoi se ndërsa “këto vlera janë të rëndësishme, është e qartë se imunizimi është e vetmja rrugëdalje nga pandemia.

Qeveria federale duhet ta përhapë këtë sa më fort që të jetë e mundur”, shkruajnë mediat zvicerane.

Vendi ka lëshuar më shumë se 9.1 milionë doza dhe gati 49.2 për qind e popullsisë prej 8.6 milionësh tani janë plotësisht të vaksinuar.

Sidoqoftë, marrja është ngadalësuar javët e fundit.

Gati 2.5 milionë doza u administruan në qershor, por më pak se 1.4 milionë në korrik.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi