Covid-19 mbijeton 3 javë tek peshku dhe mishi i ngrirë

Studimet dhe teoritë dhe rreth Covid-19 kanë qenë të shumta që nga nisja e pandemisë e deri më sot.

Studimi i fundit thotë se virusi mund të mbijetojë deri në 3 javë edhe tek mishi dhe peshku i ngrirë, thotë një studim i ri në Singapor.

Disa pjesë salmoni dhe disa pjesë të mishit të derrit u prenë dhe u vendosën kampione virusi. Pasi këtij, hapi i radhës ishte vendosja e tyre në ngrirje, nga minus 4 deri në minus 20 gradë celucius për gati 3 javë.

Pas kësaj u pa që Covid-19 vazhdonte të mbijetonte.

Shkencëtarët janë të bindur se virusi nuk trasmetohet përmes ushqimit por amballazhi i kontaminuar mund të bëhet shkak për infektim.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi