https://www.aiguillealpine.co.uk/http://perpustakaan.unla.ac.id/wp-includes/MESINSLOT/https://cafesach.com.vn/https://shootless.nl/http://www.smartiming.co.uk/https://thali.pl/https://www.contraloriapereira.gov.co/https://fia.ui.ac.id/-/stoto/https://iac.ui.ac.id/qris/https://stroumfaki.gr/https://nipscollege.co.ke/https://memorialsignworld.com/https://healthcareinkenya.com/https://bayscaffolding.co.nz/https://www.prottoy.cu.ma/https://ideasvibe.com/https://www.ffl.si/https://fhunizar.ac.id/https://sgs.sheratongrandesukhumvit.com/https://disability.ui.ac.id/maxwin/https://www.fodecc.cm/https://shiki.cu.ma/https://www.fodecc.cm/Samuel-Donatien-Nengue/https://nfd.com.tr/https://eedesign.co.uk/https://defender.org.br/https://fosfobox.com.br/http://estima.xgeo.pl/
Çfarë do të ndodhë kur dielli “të shuhet” përfundimisht - Drita Tv

Çfarë do të ndodhë kur dielli “të shuhet” përfundimisht

Lajmi i keq është se kur dielli ynë “të vdesë” përfundimisht, Toka do të shndërrohet në një copë hekuri të shkatërruar, nëse nuk “konsumohet” plotësisht.

Të gjitha gjërat duhet të marrin fund, madje edhe vetë sistemi ynë diellor. Por nuk ka ende një kohë se dielli është akoma rreth katër deri në pesë miliardë vjet larg nga fundi i tij përfundimtar.

Mirëpo, sistemi ynë diellor ende do të fillojë të bëhet pak i përafërt ndërkohë.

Të gjithë yjet, duke përfshirë diellin tonë, bashkojnë hidrogjenin në bërthamat e tyre, kështu ata prodhojnë të gjithë nxehtësinë dhe dritën e tyre.

Por shkrirja e hidrogjenit lë pas një nënprodukt: heliumin.

Ndërsa dielli ynë plaket me miliarda e miliarda vjet, gjithnjë e më shumë helium grumbullohet në bërthamë.

Kjo e bën më të vështirë për diellin të shkrijë hidrogjenin, pasi heliumi është ndotja që po pengon.

Për të kompensuar këtë dhe për të qëndruar në ekuilibër, qendra e diellit gradualisht bëhet më e nxehtë me kalimin e kohës.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi