KATEGORIA

TEKNOLOGJI

Autobusi i parë autonom nisi lëvizjen e tij të parë në Evropë

Ky autobus me pamje jokonvencionale paralajmëron futjen e transportit publik autonom. Kompania “Aurrigo” prej vitesh punon me kompozime për drejtimin autonom. Tani pas disa vitesh zhvillimi,...

Gati Bio-Computer, mund të kryejë veprime dhe të zgjidhe ekuacione

Është gati Bio-Computeri i parë. Bazohet në ADN njerëzore, molekula bazë e jetës dhe mund të kryeje veprime dhe të zgjidhe ekuacione, falë 100...

Del iOS 17, mësoni nëse mund ta shkarkoni në iPhone tuaj

Apple prezantoi në Qershor versionin e ri të programit iOS gjatë Konferencës Botërore të Programuesve. Më 18 Shtator iOS 17 do të jetë i...

ChatGPT po bëhet më pak i saktë me kalimin e kohës

Hulumtimi i ri nga Universiteti Stanford shqyrtoi performancën e ChatGPT në detyra të ndryshme gjatë disa muajve, duke përfshirë zgjidhjen e problemeve matematikore, përgjigjen e pyetjeve të...

Me karikues USB-C, prezantohet gjenerata e iPhone 15

Apple ka prezantuar iPhone 15 dhe orët e reja smart në eventin e mbajtur më 12 Shtator. Ashtu siç ishte parashikuar, iPhone 15  ka zëvendësuar...

Me ndryshimin e ri në Instagram, e zgjidhni ju se kush do e shohë postimin tuaj

Ndryshimi i algoritmit të Instagramit ka sjellë shpesh ankesa nga përdoruesit që duan të ndërveprojnë më shumë me njerëzit që ndjekin. Platforma është përpjekur...

Apple përshtatet me ligjin e ri të BE, iPhone i ri ndryshon karikuesin

Në eventin e Apple më 12 Shtator, modeli i ri i iPhone që do të prezantohet do të ketë  një portë karikimi USB-C. Ndryshe nga...

Klonimi i zërit nga Inteligjenca Artificiale

Klonimi i zërit nga Inteligjenca Artificiale është rreziku më i fundit. Kështu teknologjite e reja, ndër të cilat IA dhe Machine Learning, mund të...

A mund të ndihmojë inteligjenca artificiale në ulje të emetimeve të karbonit?

Në gjithë botën, serverët e të dhënave sa shkojnë e shtohen, duke shpenzuar energji elektrike dhe burime tjera, për ta jetësuar botën digjitale. Më shumëse...

Nuk do ju duhet të ndiqni më mbledhjet e mërzitshme, tani mund të ‘dërgoni’ AI

Një tjetër mbledhje e gjatë dhe e mërzitshme? Ju zëvendëson AI. Google po përdor inteligjencën artificiale dhe ka krijuar një opsion që të ndiqni mbledhjet...

Lajmet e fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img