KATEGORIA

ZVICER

SVP, me referendum kundër “dhurimit” të 1.3 miliard frangave për BE-në

Me rastin e vizitës që kryekomisioneri i BE-së zhvilloi ditë më parë në Bernë, Këshilli Federal i Zvicrës u zotua para tij për kontributin...

Hapet qendra e azilit për të mitur

Në Kriens, Kantoni i Lucernit është hapur të premten një qendër azili për refugjatë të mitur. Këtu pritet të strehohen 120 refugjatë fëmijë dhe...

Aksione proteste kundër dhunës mbi gratë

Në disa qytete të Zvicrës, me anë të lëvizjeve demonstrative në sheshe, gra dhe burra kanë tërhequr vëmendjen e publikut për dhunën e ushtruar...

Sigurimet shëndetësore po e rëndojnë shumë buxhetin familjar

Mesatarisht, premitë e sigurimeve shëndetësore u rritën me 3.8 për qind në vitin 2017, siç tregojnë vlerësimet e publikuara nga Zyra Federale e Statistikave...

Të huajt e Cyrihut kërkojnë të drejtë vote konsultative

Shtetasit e huaj që jetojnë në qytetin e Cyrihut do të duhej të merrnin pjesë në jetën politike dhe shoqërore të vendit. Këtë e...

Kosovarit shembullor i jepet pasaporta, vetëm pas votimit në raundin e dytë

“Ndihem dhjetë kilogramë më i lehtë”, thotë Lutfi Bajraktari, pasi që Asambleja e Qytetarëve e Komunës Oftringen ka votuar pozitivisht kërkesën e tij të...

Smartphonët më të kërkuar në Zvicër?

Kur është fjala për «smartphone», atëherë zviceranët janë adhurues të “Apple” apo “Samsung”. Katër nga pesë telefona celularë janë nga dy gjigandët e teknologjisë...

Po vazhdon trendi i familjeve të vogla në Zvicër

Zyra Federale e Statistikave (FSO) ka llogaritur skenarët për vitet 2017 deri në vitin 2045. Si rezultat, numri i ekonomive familjare në këtë periudhë...

Thurgau: Niveli B2 i gjermanishtes, kusht për pasaportën zvicerane

Parlamenti i Kantonit Thurgau përfundimisht ka vendosur për ashpërsimin e Ligjit mbi Natyralizimin e të huajve. Vendimi kësaj here ka qenë me diferencë më...

Kantoni Jura cakton pagën minimale prej 20 frangash në orë

Parlamenti i Kantonit Jura ka marrë vendimin me shumicë votash për të futur në ligj pagën minimale prej 20 frangash në orë. Me këtë,...

Lajmet e fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img