KATEGORIA

ZVICER

“Swiss” me linjën më të mirë ajrore të shkurtë në botë

“Swiss” ka marrë titullin si linja më e mirë ajrore e shkurtë në botë në udhëtimit e vitit 2017 nga “Telegraph Travel Awards, bazuar...

Zvicra shpall planin 5 vjeçar nacional për luftimin e ekstremizmit

Përfaqësues të qeverive kantonale, të komunave dhe të qyteteve së bashku me ministren Sommaruga kanë prezantuar sot në Bernë një plan nacional aksioni për...

Shtrenjtohen nga 200 në 600 franga taksat për studentët e huaj

Të huajt që duan të studiojnë në Universitetin e Bernës ne të ardhmen duhet të paguajnë 400 franga më shumë se deri tash. Kështu...

Deri minus 23.4 gradë në Zvicër

Në mëngjesin e të dielës pothuajse në gjithë Zvicrën ka mbretëruar një mot me ngrica. Kjo, sigurisht ka qenë më e theksuar në zonat...

Gjyqësori kosovar në kaos: 342 mijë lëndë të pazgjidhura

Gjyqësori kosovar vazhdon të mbetet shumë mbrapa sa i përket lëndëve të proceduara. Sipas Këshillit Gjyqësor të Kosovës, aktualisht në gjykatat e vendit presin...

Gazeta “NZZ”, me shtojcë speciale për 10 vjetorin e pavarësisë së Kosovës

"Më 17 shkurt të vitit 2018, Kosova do të festojë 10 vjetorin e pavarësisë së saj. Zvicra kishte qenë ndër vendet e para që...

Ulje 14 % e çmimeve të 100 medikamenteve

Duke filluar nga janari i vitit që vjen, në Zvicër do të ulen çmimet e afërsisht 100 medikamenteve. Zbritja e çmimeve do të jetë...

Punësim më i lehtë për të huajt por edhe ndëshkim me ulje të statusit, nga C në B

Personat me status të pranuar të refugjatit dhe ata me pranim të përkohshëm (Viza F) në të ardhmen do të kenë të drejtë pune...

Edhe Kantoni St. Gallen ndalon bartjen e burkas

Parlamenti i Kantonit të St. Gallenit ka vendsour sot me shumicë të ngushtë votash për ndalimin e mbulesës së plotë myslimane, të njohur si...

Universiteti i Cyrihut, për një vit gjeneron 6.4 miliardë franga

Universiteti i Cyrihut, gjatë vitit 2016 nga veprimtaria e vet hulumtuese ka gjeneruar 6.4 miliardë franga bruto. Kjo del nga një studim që ka...

Lajmet e fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img