KATEGORIA

ZVICER

37% të zviceranëve blejnë online

Qytetarët e Zvicrës vazhdojnë shprehinë e blerjeve jashtë vendit ndërsa, kohëve të fundit, ata gjithnjë më shumë praktikojnë të blejnë online. Sipas një studimi të...

Bazel: Votohet kundër ndalesës së taksave drejtpërdrejt nga paga

Në Kantonin e Bazelit (Basel-Stadt), tatimet e të punësuarve as në të ardhmen nuk do të merren në mënyrë të drejtpërdrejtë nga pagat e...

Thurgau, kantoni me kriteret më të ashpra për dhënien e pasaportës zvicerane

Ata që jetojnë në Kantonin Thurgau dhe që duan të marrin pasaportën zvicerane, duhet të dëshmojnë njohjen e gjuhës gjermane në nivel më të...

Shkalla e papunësisë gjatë nëntorit ngjitet në 3.1%

Gjatë nëntorit, shkalla e papunësisë në Zvicër ka shënuar një rritje të vogël. Kështu, ajo, nga 3 për qind sa ka qenë në tetor,...

Alain Berset është president i ri federal

Parlamenti i Zvicrës në përbërjen e të dy dhomave, ashtu siç është pritur, ka bërë zgjedhjen e presidentit të Federatës Zvicerane për vitin...

Dënohet kosovari: ka punësuar vëllain me pasaportë false të Sllovenisë

Gjykata Federale e Zvicrës ka dënuar një menaxher të një ndërmarrjeje pasi që ai në ndërmarrjen e tij kishte punësuar në mënyrë ilegale vëllain,...

Çdo i pesti në Zvicër jeton me aftësi të kufizuar

Afërsisht çdo i pesti person në Zvicër, (ose rreth 1.8 milionë veta) jeton me aftësi të kufizuar. Shpesh ndodh që këta persona të fshehin...

90% të zviceranëve, krenarë me vendin e tyre

Pjesë e studimit të fundit, të realizuar nga Instituti për Hulumtimin e Opinionit GFS Bern dhe të sponsoruar nga Credut Suisse, ka qenë edhe...

BE e vendos Zvicrën në “Listën gri” për shkak të praktikave të shmangies së tatimeve

Ishte spekuluar prej kohësh rreth rrezikut që Zvicra të futet në të ashtuquajturën “Watch-List” (listë e vëzhgimit) të përpiluar nga BE. Dhe kjo tani...

“Swiss” me linjën më të mirë ajrore të shkurtë në botë

“Swiss” ka marrë titullin si linja më e mirë ajrore e shkurtë në botë në udhëtimit e vitit 2017 nga “Telegraph Travel Awards, bazuar...

Lajmet e fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img