KATEGORIA

ZVICER

Zvicra nuk do të heqë sekretin bankar në raportet brenda vendit

Sekreti bankar, kur ai praktikohet brenda Zvicrës, nuk do të dalë nga përdorimi. Pas Dhomës Nacionale, edhe Dhoma e Kantoneve (Senati) e Parlamentit...

Zyrtarët e lartë shtetërorë mund të mbajnë nga 2 e më tepër pasaporta

Pjesëtarët e Këshillit Federal (ministrat) ashtu si dhe deputetët dhe diplomatët zviceranë edhe më tutje kanë të drejtë të kenë më shumë se një...

Mbi dy milionë zviceranë kanë kontrata kolektive të punës

Më shumë se dy milionë punëtorë në Zvicër kanë punë të mbuluara nga një marrëveshje kolektive e punës e cila garanton një pagë minimale,...

5 vende që duhet t’i vizitoni në Zvicër me tren

Udhëtimi me tren është shumë i veçantë në Zvicër. Ju mund të udhëtoni të relaksuar dhe të shijoni shumë bukuri. Megjithatë, janë disa vende të...

Qeveria kundër iniciativës “No Billag” për heqjen e taksës për Transmetuesin Publik

Debati rreth Iniciativës “No Billag”, të drejtuar kundër pagesës së detyruar (taksën muore) që bëjnë zviceranët për transmetuesin publik vendor (SRG) sa vjen e...

Mbi 9 miliardë orë pune pa pagesë

Gjatë vitit të kaluar në Zvicër janë realizuar më shumë se 9 miliardë orë pune të pa paguar. Kjo shifër është madje më e...

1500 veta me “zinxhirë njerëzorë” protestojnë për të drejtat e fëmijëve

Në qytete të ndryshme të Zvicrës sot kanë protestuar rreth 1500 veta për të drejtat e fëmijëve. Ata kanë bërë “zinxhirë njerëzorë”, një aksion...

1500 veta me “zinxhirë njerëzorë” protestojnë për të drejtat e fëmijëve

Në qytete të ndryshme të Zvicrës sot kanë protestuar rreth 1500 veta për të drejtat e fëmijëve. Ata kanë bërë “zinxhirë njerëzorë”, një aksion...

Me arrest shtëpiak dhe pranga elektronike kundër terroristëve potencialë

Policisë duhet t'i jepen më tepër kompetenca veprimi në qasje me terroristët potencialë ose “rrezikuesit” siç janë quajtur me një emër të përbashkët personat...

Shopingu jashtë vendit i kushton Zvicrës me miliarda: Parlamenti merr masa

“Turizmi tregtar”, gjegjësisht trendi në rritje i furnizimit të zviceranëve në tregjet e shteteve fqinje, është bërë shqetësim serioz për Dhomën Nacionale të Parlamentit...

Lajmet e fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img