Arrestimet në spitalin e Shkodrës, mjekët e “Traumës” në protestë: Mos na trajtoni si kriminelë!

Mjekët e Spitalit Ushtarak të Tiranës kanë dalë këtë paradite në protestë, pasi kundërshtojnë vendimin e gjykaatës që dënoi mjekët Ervin Sulaj dhe Serdi Memini, si dhe infermieren nga Shkodra, Diellë Macaj, pasi dyshohet se morën ryshfet për operacionin e të riut që u plagos në masakrën e Velipojës.

Ndërkohë, Sindikata e Punonjësve të Shërbimit Shëndetësor lexoi dhe një deklaratë nga protesta, ku tha se do të vijojë të mbrojë figurën e mjekut, duke paralajmëruar përshkallëzim të situatës, nëse nuk do të ketë zgjidhje të problemit.

Po ashtu ata kërkojnë që të mos trajtohen si kriminelë.

Deklarata e Sindikatës:

Sindikata e Punonjesve te Sherbimit Shendetesor percjell me sbqetesim situatat e krijuara nga paragjykimi qe i behet kolegeve mjeke duke hedhur balte mbi punen vetmohuese dhe te pavleresuar per dhenien e shendetit dhe uljen e heqjen e vuajtjeve te pacienteve me te cilet ata punojne.

Kjo Sindikate distancobet nga c;do lloj veprimi abuziv dhe korruptiv qe mund te kryhet ne emer te dhenies se sherbimit shendetsor nga bluzat e bardba, por nuk mund te lejoj qe keto bluza te bardha te cilat shpetojne jeten e njerezve pa bere dallimin nese jane te bardhe apo te zinj, te kuq apo blu, te trajtoben njesoj sikmse k:riminelet te cilet marrin kete jet e te c;muar per secilin nga ne.

Sindikata nuk e sheh oportune ndalimin e nje mjeku i cili nuk paraqet rrezikshmeri shoqerore, bazuar kjo ne nenin 228- 229 te kod it penal dhe madje e konsideron te shpejtuar veprimin e prokurorise per masen e sigurise “Arrest me burg” per diskutime te te treteve neper telefona te cilet permendin emra te ndryshem pa asnje prove tjeter dhe kur mundesia per t’ju shmangur hetimit, ndikuar ne te apo per tu larguar eshte inekzistente.
Ligji parashikon se ndalimi behet kur pretendohet se vepra pena le eshte ne krye1je e siper dhe me pas arresti me burg kerkohet dhe vendoset nga gjykata kur individi apo punonjesi i arrestuar ka rrezikshmeri te larte shoqerore, ka mundesi te manipuloj provat apo rrezikon ti largohet hetimit apo drejtesise.

Mjeket dhe punonjesit shendetesor nuk jane te asnjeres prej ketyre kategorive pasi ata nuk kane rrezikshmeri te larte shoqerore, nuk kane asnje mundesi te ndikojne apo manipulojne provat dhe nuk kane asnje interes te largohen dhe ti fshihen drejtesise pasi ne ate rast do te humbn in gjithc;ka kishin a1Titur ne pune dhe profesion.

Per te gjitha arsyet e mesipe1111e ndalimet apo arresitmet e kryera te mjekeve me shou publik dhe mediatik pa asnje prove te drejtperdrejte jane abusive ne kundershtim me l igjin dhe shkelje e hapë· dhe cenim i integritetit personal dhe profesional te punonjesve shendetesor.

Sindikata jone si perfaqesuese legjitime e tyre kerkon nga organet pol icore, hetimore dhe gjyqesore ndalimi n e menjehershem te ketyre abuzimeve dhe njekohesisbt granton te gjithe punonjesit shendetesor se do ti ndjeke deri ne fund dhe me c;do menyre c;do rast abuzimi te kesaj natyre.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi