A ka vërtetë më pak kosto një makinë elektrike?

Shumë vende po ndalojnë shitjen e makinave të reja me benzinë dhe naftë me synim kalimin te automjetet elektrike. Si rezultat i kostos më të lirë të rimbushjes së këtyre makinave në krahasim me ato të naftës apo benzinës, kërkesat për këto automjetet elektrike kanë qenë në rritje.

Megjithatë, me lajmet se çmimet e energjisë do të rriten përsëri nga tetori dhe parashikimet për rritje të mëtejshme, kjo padyshim do të ndikojë dhe te kostot. Por me sa? Njoftimi se çmimi i energjisë do të rritet nga 1 Tetori në Britani, nënkupton një rritje të faturave shtëpiake për britanikët.

Dhe analistët kanë parashikuar se, pa ndërhyrjen e qeverisë, ata do të vazhdojnë të jenë të larta dhe në 2023. Nëse zotëroni një makinë elektrike ose planifikoni ta blini menjëherë, kostot e funksionimit që lidhen me një model plug-in ka të ngjarë të rriten si rezultat.

Çfarë do të thotë kjo për kostot e karikimit të makinave elektrike?

Për pronarët e makinave elektrike që kanë një karikues në shtëpi dhe përdorin tarifën e tyre të brendshme, ndikimi i rritjes së çmimit do të varet nga një sërë faktorësh. Këto përfshijnë EV-të që ata zotërojnë, madhësinë e baterisë së saj, sa milje udhëtojnë, pajisjen e tyre të karikimit, llojin e tarifës së energjisë që ata kanë dhe kohën e ditës që ngarkojnë në përgjithësi.

Për të vënë në kontekst rritjen e kostos së energjisë elektrike, Daily Mail ka bërë një llogaritje në kostot e tarifimit për Volkswagen ID.3 popullor të mundësuar nga bateria e nivelit të mesëm 58 kwh, e cila aktualisht në MB kushton 36,195 £. Kjo është krahasuar me kostot e karburantit për një hatchback të familjes VW Golf me madhësi të ngjashme me një motor benzine 1.5 litra, i cili fillon nga 25,950 £.

Shumica e karikuesve shtëpiak që u ofrohen klientëve sot janë pajisje 7 kWh, gjë e cila është përdorur si një pikë referimi për llogaritjen. Në rastin më të keq, ku një pronar i makinës elektrike paguan 52 p për kWh për t’u ngarkuar, rritja e baterisë së ID.3 në 100 për qind nga 1 tetori, në teori do të jetë 30,67 £.

Me çmimin aktual prej 28 p për kWh, një karikim i plotë është 16,69 £, që do të thotë 13,98 £ shtesë sa herë që bateritë rimbushen. VW elektrike ka një distancë zyrtare prej 265 miljesh. Duke përdorur këtë shifër, kostoja për milje për ID.3 do të rritet nga 6,3 p në 11,6 p kur kufiri i çmimit rritet brenda një muaji.

Për shoferët që përshkojnë mesatarisht 10,000 milje në vit, ata do të duhet të ngarkojnë ID.3 të paktën 38 herë. Kjo merr koston totale vjetore të tarifimit nga 634 £ sot në 1,165 £ nga 1 tetori – një rritje prej 531 £.

Si janë kostot më të larta të karikimit të automjeteve elektrike në shtëpi krahasuar me faturat e karburantit për një makinë me benzinë?

Tani e dimë se sa mund të kushtojë drejtimi i një makine elektrike nga 1 tetori, si funksionon kjo përballë një modeli ekuivalent me benzinë? VW Golf me 1.5 litra benzinë ​​që është përdorur për qëllime krahasuese ka një rezervuar karburanti 50 litra dhe ka një gamë ‘zyrtare’ – të testuar në laborator – pak më shumë se 50 mpg.

Kjo do të thotë se mund të udhëtojë për 550 milje kur është i mbushur me paplumb, megjithëse realisht – si ID.3 – diapazoni do të jetë më i vogël se ky në kushte normale drejtimi. Bazuar në çmimet aktuale të karburantit kushton 85,20 £ për të mbushur rezervuarin e këtij hatchback-u popullor familjar.

Prandaj, kostoja për milje është 15,5 p, që është pothuajse 4 p/milje më shumë se skenari më i keq për VW ID.3 që tarifohet në shtëpi për 52 p/kWh. Golf do të duhet të mbushet me karburant 19 herë në vit për të përshkuar 10,000 milje gjatë 12 muajve, që shkon në 1,619 £ – kjo është 454 £ më shumë se kostot e karikimit të brendshëm për ID-në elektrike.3.

Sigurisht, çmimet e karburanteve janë subjekt i luhatjeve ditore, kështu që diferenca në kosto mund të ndryshojë në mënyrë dramatike gjatë një viti

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi