A e dini se në vitin 1940 punën e bënin vetëm gratë?

Për shumë dekada, puna e operatorit të qendrës së thirrjeve ishte kryesisht e kufizuar për gratë.

Vetë Alexander Graham Bell punësoi operatorin e parë femër të telefonit, Emma Nutt, më 1 shtator 1878, në përgjigje të vrazhdësisë së djemve adoleshentë që kishte punësuar më parë.

Brenda një dekade, puna iu dha pothuajse ekskluzivisht grave, arsyetimi ishte se ato punësoheshin sepse ishin të qeta, kishin zëra të këndshëm, mund të futeshin në qoshet e ngushta të bankave, ishin të shkathëta dhe sepse pranonin mbingarkesë dhe paguheshin më pak.

Veçanërisht në qytetet e mëdha, puna ishte jashtëzakonisht e ndërlikuar, shërbimi i vazhdueshëm, kërkimi i shpejtë dhe i saktë i numrave në drejtoritë dhe funksionimi manual i centraleve prizë për të lidhur thirrjet me një shpejtësi të jashtëzakonshme kërkon qetësi, organizim dhe gjithë shmangien e fërkimit pavarësisht ofendimeve, nga klientët e irrituar.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi