5 gjëra të mrekullueshme që nuk i dinit se mund t’i bënte iPhone juaj

Për t’ju kapur, jemi të sigurt që dini ta përdorni mirë iPhone-in tuaj, por ka disa truke që mund të mos i keni zbuluar ende. Ju mund të jeni në mesin e 1.2 miliardë përdoruesve në mbarë botën që mund të bëjnë një telefonatë, të dërgojnë një mesazh, të fotografojnë, të shfletojnë në internet, por sa të sigurt jeni që dini sa vijon

  1. Mund të bëni mrekulli me pjesën e pasme të iPhone tuaj

Funksioni ju lejon të prekni thjesht pjesën e pasme të telefonit tuaj, afër vendit ku është logoja e Apple, dhe të nisni çdo aplikacion që keni programuar përmes menysë së cilësimeve. Për shembull, mund të vendosni “butonin e fshehtë” për të hapur kamerën, për të marrë një pamje nga ekrani, për të ndezur elektrik dore, apo edhe për të ulur zërin lart ose poshtë.

Si i bëni të gjitha këto? Thjesht shkoni te Cilësimet dhe zgjidhni Aksesueshmërinë, prekni Prek. Tani lëvizni poshtë dhe shtypni Back Tap, pastaj Double Tap.

Në këtë pikë, thjesht zgjidhni atë që dëshironi të bëni. Kështu që mund të prekni dy ose tre herë pjesën e pasme të iPhone për të kryer veprime si marrja e një pamjeje ekrani, aktivizimi i një veçorie aksesueshmërie, ekzekutimi i një shkurtoreje dhe të gjitha sa më sipër.

  1. Koha për të harruar backspace

Shkruani një mesazh të madh me tekst dhe mërziteni pa pushim? Nëse po, atëherë do të jeni shumë të kënaqur me lajmet pasi iPhone zgjidh problemin tuaj. Për të hequr tekstin që keni shkruar për një kohë, thjesht duhet të tundni pajisjen tuaj. Pasi ta bëni, do t’ju jepet opsioni për të “zhbërë shtypjen”. Epo, kjo nuk është ajo që dëshironit?

  1. Mund të aktivizoni një maus “të fshehur”.

Nëse jeni duke shkruar një email ose duke shkruar një tekst të gjatë dhe dëshironi të ndryshoni diçka, mund të jetë e vështirë të ktheheni atje ku dëshironi, nëse nuk aktivizoni maus-in “e fshehtë” të iPhone. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të mbani të shtypur shiritin e hapësirës. Është një truk i vogël por i mrekullueshëm dhe ju duhet vetëm të përdorni gishtat.

  1. Mund të njohë tingujt (për ju)

Është në menunë e aksesueshmërisë dhe quhet Sound Recognition dhe mund të vendoset të dëgjojë tinguj të caktuar dhe t’ju njoftojë kur kufjet ose tableti njohin një nga tingujt e zgjedhur. Për shembull, nëse e vendosni telefonin tuaj që të dëgjojë zilen e derës, ai do t’ju dërgojë një njoftim kur të bjerë zilja. Çfarë duhet të bëni? Thjesht shkoni te Settings > Accessibility > Audio Njohja.

  1. Rregullon problemin përpara se të përfundoni aksidentalisht një telefonatë

Nëse tentoni të përfundoni aksidentalisht një telefonatë ndërsa flisni me dikë, iPhone ka një zgjidhje edhe për këtë. Nëse keni iOS 16, shkoni te Settings, Accessibility, Touch dhe më pas zgjidhni Parandaloni kyçjen për të përfunduar thirrjen dhe problemi juaj zgjidhet!

- ISLAMSHOP.CH -spot_img

LEXO MË SHUMË

Së fundi