ZVICER

Zvicra nuk iu përgjigj një ftese të policisë gjermane!

Spread the love

Zvicra është i vetmi vend që nuk pranoi një ftesë nga policia gjermane për të shqyrtuar letrat e Panamasë që zbuluan aktivitetet e bankave globale dhe ndërmjetësve financiarë në emër të klientëve të pasur.

“SonntagsZeitung” raporton se 16 vende të tjera dërguan policinë dhe prokurorët në Wiesbaden, Gjermani, shtatorin e kaluar, për të mbledhur prova për veprat e mundshme. Dokumentet u përhapën nga një firmë ligjore e Panamasë te Konzorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigues.

Ato përmbajnë detaje se si njerëzit e pasur rregullojnë financat e tyre, shpesh përmes shtresave të kompanive dhe strukturave të tjera të paqarta ligjore. Shpalljet kanë çuar në disa hetime për pastrimin e parave të dyshuara ose skemat e evazionit fiskal.

Por Zvicra refuzoi të dërgonte zyrtarë në Gjermani vitin e kaluar. Një zëdhënës i policisë federale zvicerane tha se oficerët janë në kontakt me homologët gjermanë. Por policia gjermane i tha gazetës se ata nuk kanë marrë ndonjë kërkesë për ndihmë nga Zvicra, pavarësisht zotërimit të thesarit të dokumenteve, përcjell albinfo.ch.

Zyra Zvicerane e Prokurorit të Përgjithshëm tha se ishte e kufizuar nga rregulloret se si mund të merrte dhe të përdorte prova. Një avokat zviceran citohet në artikullin e gazetës, duke thënë se disa kufizime zbatohen në lidhje me provat e marra nga individët privatë.

Gazetat e Panamasë zbuluan, ndër të tjera, se 1,339 avokatë zviceranë, këshilltarë financiarë dhe ndërmjetës të tjerë kishin krijuar më shumë se 38,000 entitete në det të hapur gjatë 40 vjetëve të fundit. Këto subjekte renditën 4.595 oficerë – ose administratorë – të lidhur edhe me Zvicrën.

Në tetor të vitit 2016, Administrata Federale e Tatimeve zbuloi se 450 persona dhe kompani në Zvicër ishin të lidhur me gazetat e Panamasë, por shtoi se ishte e paqartë nëse kontabiliteti në det të hapur ishte përdorur për të fshehur paratë nga autoritetet tatimore.

Related posts

Ndryshimet ligjore që kanë hyr në fuqi në Zvicër nga 1 janari

dritatv

Fëmija i parë në Zvicër është shqiptar

dritatv

Bie numri i refugjatëve që shkojnë në Gjermani nëpërmjet Zvicrës

dritatv

Leave a Comment