ZVICER

Zvicra eksporton më shumë armatim jashtë vendit

Spread the love

 

Zvicra ka eksportuar më shumë armatim në vitin 2017 se në vitin e mëparm. Kompanitë zvicerane eksportojnë material lufte në 64 vende, për 446.6 milionë franga. Këto janë statistikat e fundit të eksportit për materialet e luftës.

Politikanët e djathtë që merren me çështje të sigurisë ashtu sikurse edhe Këshilli Federal, duan të stimulojnë industrinë e prodhimit të armatimit për të fituar tregje të reja. Kështu, kompanitë që prodhojnë armatim, në të ardhmen do të mund t`i shesin prodhimet e tyre edhe në vednet ku zhvillohen luftëra civile.

Blerësit më të mëdhenj të armatimit dhe materialit luftarak nga Zvicra janë: Gjermania me 117 milionë e 709071 franga, Tajlanda me 87.649880 franga, Brazili me 32.920.903 etj.

Eksporti që kontestohet më së shumti është ai në Tajlandë për shkak të konfliktit që mbretëron në jug të vendit.

Related posts

Tjetër stuhi godet Zvicër

dritatv

Varfëria në Zvicër në rritje e sipër

dritatv

Qeveria do të shtyjë pensionimin e grave në moshën 65 vjeçare

dritatv

Leave a Comment