ZVICER

Zvicër, 230 njerëz humbën jetën në aksidentet rrugore

Spread the love

Në Zvicër gjatë vitit 2017 kanë humbur jetën 230 persona në aksidente komunikacioni, 14 më shumë se më 2016.

Më shumë vdekje ishin veçanërisht në aksidente me biçikleta.

Megjithatë, në trendin afatgjatë, numri i aksidenteve vazhdon të bjerë. Në vitin 2013 ishin 39 njerëz më shumë që kishin humbur jetën në rrugët zvicerane se në vitin 2017. Zyra Federale për Rrugët (Astra) njoftoi për numrat në rënie të lëndimeve të rënda: 3654 vitin e kaluar, nga 4,129 më 2013.

Rritja e numrit të viktimave të trafikut në krahasim me vitin e kaluar është kryesisht e lidhur me aksidentet që përfshijnë automjete me dy rrota. Numri i motoçiklistëve që u aksidentuan për vdekje nga 8 në 51, ato të çiklistëve që kishin humbur jetën nga 6 deri në 30./Albinfo.ch/

Related posts

Forumi Ekonomik Botëror i Davosit dhe pasqyrimet e tij

dritatv

Banka shtetërore zvicerane: 1 për qind tarifë me depozitë mbi 500 mijë franga

dritatv

Cilat fjalë i kanë kërkuar më shumë zviceranët në internet

dritatv

Leave a Comment