SHËNDETËSI

Të hënën fillon “Java e Shëndetësisë Kosovë-Turqi”

Spread the love

Në kuadër të bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë midis Kosovës dhe Turqisë, të hënën fillon Java e Shëndetësisë “Kosovë-Turqi 2019”.

Hapja e këtij bashkëpunimi tashmë tradicional midis dy shteteve do të bëhet të hënën ku të pranishëm pritet të jenë ministri i Shëndetësisë Uran Ismaili, përfaqësues të Ambasadës së Republikës së Turqisë në Kosovë, krerët e SHSKUK-së, ekspertë të fushave të mjekësisë nga Turqia si dhe kolegët e tyre nga Qendra Klinike Universitare e Kosovës.

Gjatë Javës së Shëndetësisë Kosovë-Turqi që do të zgjasë prej 17-23 qershor ekspertë të fushave të ndryshme të mjekësisë nga Turqia, në bashkëpunim, me mjekët nga Kosova do të kryejnë intervenime mjekësore në institucionet që janë pjesë e SHSKUK-së, ndërsa në mesjavë, për vizitë në Kosovë do të qëndrojë edhe zëvendësministrja e Shëndetësisë e Republikës së Turqisë, Emine Alp Meşe me ç’rast dy ministritë respective të Shëndetësisë do të nënshkruajnë Planin e Veprimit për implementimin e bashkëpunimit në shëndetësi midis Republikës së Kosovës dhe Republikës së Turqisë.

Related posts

Prindër, kur fëmija ka temperaturë, patjetër duhet t’u përmbaheni këtyre rregullave

dritatv

Për lëkurë të shëndetshme keni parasysh këto këshilla

dritatv

Lëkura e limonit që mund të largojë përgjithmonë dhimbjet në gjunjë!

dritatv

Leave a Comment