AKTUALITET ZVICER

Takim kryetarësh në vendin e shenjtë, Medine!

Spread the love

Një takim i rëndësishëm ndërmjet krerëve të disa institucioneve islame shiptare është mbajtur sot në vendin e shenjtë, Medine. Duke duke përfituar nga mundësia e krijuar, pjesmarrja në  kryerjen e Haxhit, krerët e inctitucioneve u bënë bashkë për të diskutuar me njëri-tjetrin.

Pjesë e këtij takimi me rëndësi ishin Kryetar i Bashkësis Islame Zvicër Fehim Abazi, Mytfiu i Shkodrës Muhamed Sytari, Kryetari i Fondacionit “Mirësia” Korab Kaja dhe Kryetar i Fondacionit të Rinisë Islame në Zvicër Lulzim Lecaj.

Mësohet se përpos temave të tjera, bashkëbiseduesit kanë folur dhe diskutuar me njëri- tjetrin mbi mundësitë e ndryshimit të qasjes së muslimanëve shqiptarë anembanë botës si një domosdoshmëri për të ecur përpara.

Takimi pati një vlerë të veçanti pasi vetë biseduesit shpalosën mendimin e tyre mbi mundësitë e ndryshimit.

Në fund të tij bashkëbiseduesit ranë dakort që institucionet e tyre të do të bashkërendojnë edhe më tej punën dhe përpjekjet në këtë drejtim me qëllim dhënien e ndihmës për vëllezërit e tyre të kudondodhur.

Related posts

Rekord i sportistëve zviceranë në Olimpiadën e dimrit

dritatv

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Mjedisit

dritatv

Zvicër: Ulje e çmimeve të konsumit gjatë janarit

dritatv

Leave a Comment