BOTA

Spanja thyen rekordin, borxhi publik tejkaloi 1.2 bilionë euro

Spread the love

Borxhi nacional i Spanjës ka arritur shifrat rekorde duke tejkaluar 1.2 bilionë euro, që është për 99.7 për qind të bruto prodhimit të brendshëm të këtij vendi, bëhet e ditur sot nga Banka Qendrore e Spanjës.

Sipas të dhënave më të reja që kanë të bëjnë me tremujorin e parë të vitit 2019, borxhi publik i këtij vendi tejkaloi shifrën prej 1.2 bilionë euro.

Borxhi publik i vendit gjatë 12 muajve të fundit është rritur për 3.3 për qind, që tregon se situata është larg objektivave që përcaktoi Qeveria e Spanjës. Qeveria e pakicës socialiste, në pajtim me programin e stabilitetit të BE-së për periudhën 2019/2020 parashikoi BPB prej 95.8 për qind.

Banka qendrore ka shpërndarë të dhënat në lidhje me borxhin e Zyrës së Sigurimeve Sociale, e cila për një vit u rrit për 57.4 për qind dhe arrin 43.7 milion euro.

Nga ana tjetër, që kur lufta tregtare SHBA-Kinë solli pasiguri në kontekstin e rritjes ekonomike, në Spanjë në masë të madhe janë zvogëluar të ardhurat nga letrat me vlerë, ndërsa ato për herë të parë kanë rënë në 0.49 për qind.

Related posts

Të gjithë bashkë në Ankara për të mbrojtur gjuhën shqipe

dritatv

Banorët e Afrinit dëshirojnë që fshatrat e tyre të pastrohen nga terroristët

dritatv

Regjimi i Asadit ka vrarë 1.357 civilë me armë kimike

dritatv

Leave a Comment