TEKNOLOGJI

Sony promovon smartfonin transparent!

Spread the love

Në një sektor smartfonësh të teknologjisë së lartë, kompanitë teknologjike provojnë zgjidhje të ndryshme për t’u dalluar nga njëra-tjetra.

Sony, për shembull, ka depozituar një patentë për një smartfon transparent.

Ideja është që të përdorim ekranin e dyfishtë, një para dhe një pas, dhe të zbatojmë një teknologji të refraksionit të dritës që mundëson simulimin e transparencës, që do të ishte e rregullueshme dhe gjithashtu plotësisht e çaktivizuar.

Në mesin e dy ekraneve do të jetë hapësira për strehimin e komponentëve të brendshëm të pajisjes.

Patenta është depozituar nga Sony në Spring dhe publikuar nga Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale (WIPO) më 22 nëntor./ ATSH-ANSA

Related posts

Si të zbuloni nëse të dhënat tuaja në Facebook janë vjedhur!

dritatv

Samsunsg S8 dhe iPhone 7, test në futjen nën ujë

dritatv

Twitter-i jo i paanshëm, e pranon shefi ekzekutiv

dritatv

Leave a Comment