LIVESTYLE

SHTËPIJA E KARKALECIT! Një fabul nga Luan Sheshi

Spread the love

Karkaleci shpejt dikur,
për kufij vendosi ca gur…
Tokën ndau me të tjerë,
e rretho,i vuri dhe derë…
Hidh,prit,në vend nuk rri,
ngriti murë,e bëri shtëpi…
Dhoma bërë tre me katër,
i sigurtë,tashmë në vatër…
Por një ditë aty pas muri,
një Skifter,me sqep e zuri…
Me trishtim,në sqep të tij,
u kujtua,të ngrejë dhe çati…
Por tani ishte e kotë fare,
për çatinë dhe për dritare…
Ujēt Gamiljes tani i sosur,
në fillim t’a kish’ dreqosur…

Luan Sheshi: 27 tetor 2018…

Related posts

Gjenialiteti i Da Vincit, për shkak të strabizmit të tij

dritatv

Sazet e Myzeqesë. Vazhdon tradita e festivalit të muzikës në Lushnje

dritatv

Opera nis sezonin tek Turbina. Vihet në skenë “Stabat Matyer”

dritatv

Leave a Comment