BOTA

SHBA ndihmë prej 50 milionë dollarësh për pakicat etnike dhe fetare në Siri

Spread the love

Presidenti i SHBA-ve, Donald Trump ka miratuar 50 milionë dollarë ndihma për institucionet dhe organizatat përkatëse në mbrojtjen e të drejtave të pakicave etnike dhe fetare në Siri.

Në një deklaratë me shkrim nga Shtëpia e Bardhë thuhet se Trump i kushton shumë rëndësi mbrojtjes së pakicave etnike dhe fetare që “vuajnë” në Siri.

“Presidenti Trump ka ndarë 50 milionë dollarë ndihma për Sirinë për të mbrojtur pakicat etnike dhe fetare që vuajnë atje dhe për të përmirësuar të drejtat e njeriut”, thuhet në deklaratë.

Ndihma në fjalë do t‘u dërgohet institucioneve dhe organizatave siriane që mbrojnë të drejtat e njeriut, organizatave joqeveritare dhe institucioneve të ndihmave që janë të angazhuar me procese të rehabilitimit.

“Pritet që edhe aktorët tjerë ndërkombëtarë të japin ndihma në këtë fushë. Për qeverinë është një përparësi kryesore që të sigurohen të drejtat dhe liritë e pakicave etnike dhe fetare”, thuhet në deklaratë.

Related posts

Londra padit agjentët rusë, autorë të sulmit me gaz nervor në qytetin anglez

dritatv

Zgjedhjet në BE do t’i pengojnë dialogun dhe liberalizimin

dritatv

Komisioni Europian shikon përparimin e Kosovës me ratifikimin e Demarkacionit

dritatv

Leave a Comment