ZVICER

Qytetarët e Cyrihut, më “të mençurit”, ata të Hofe-s, më të pasurit

Spread the love

Cyrihu me rrethinën e tij ka mesataren më të lartë në gjithë Zvicrën sa i takon nivelit të shkollimit që kanë banorët e tij.

Madje qarku administrativ i Cyrihut është i vetmi në Zvicër ku një shumicë e banorëve kanë të mbaruar shkollimin e lartë, bëhet e ditur në statistikën më të re, të publikuar të mërkurën nga Zyra Federale për Statistikë (BFS).

Me fjalë tjera, 51 për qind e banorëve të moshës mbi 25 vjeçare në këtë qark kanë absolvuar me sukses një fakultet ose një shkollë të lartë.

Menjëherë pas Cyrihut vjen qarku i Meilenit, i cili po ashtu bën pjesë në Kantonin e Cyrihut, me 49 % qytetarë akademikë në popullatën e tij të gjithmbarshme.

Por Qarku i Meilenit ka fuqinë blerëse më të lartën në kanton e më gjerë, gjegjësisht 62.000 euro për kokë banori.

Ndërkohë që qarku i Cyrihut në këtë listë është vetëm i 14-ti.

Ndërsa fare në majë është qarku i vogël, i njohur si “oaz tatimor”, Höfe në Kantonin Schwyz, i cili ka “kuletën më të trashë” në gjithë Zvicrën, gjegjësisht fuqia blerëse e banorit mesatar të tij është afër 88 mijë euro.

Në vendin e tretë sa i përket arsimimit vijnë dy qarqe të Kantonit Vaud, Nyon dhe Lavaux-Oron, me nga 48% secili./Albinfo.ch/

Related posts

Pagat vjetore të kryemjekëve të Zvicrës, deri në 2.5 milionë franga

dritatv

“Rega” pritet të shpëtojë 300 jetë njerëzish më shumë në vit

dritatv

1000 persona demonstrojnë kundër shkurtimeve në arsim

dritatv

Leave a Comment