KOSOVA

Ndërpritet qarkullimi i trenave nga punëtorët

Spread the love

Trenat nuk qarkulluan për një orë

Sot nga ora 08:00 e mëngjesit pothuajse për një orë është ndërprerë qarkullimi i trenave për udhëtarë në hekurudhat e Kosovës, Trainkos nga punëtorët e saj në shenjë pakënaqësie për vonesën e pagave për muajin prill.

Haxhi Xhemajli, nënkryetar i sindikatës së punëtorëve të hekurudhave të Kosovës, Trainkos ka thënë se për një orë kanë protestuar në shenjë pakënaqësie për vonesën e pagave të muajit prill në këtë ndërmarrje.

Ai ka paralajmëruar protesta edhe për ditën e martë, nëse pagat nuk i marrin deri të hënën. Ndërsa, Naim Neziri zëvendëskryeshef i Trainkos protestuesve u ka premtuar se shumë shpejt do të realizohet paga e muajit prill, ngase sipas tij, është arritur një marrëveshje me Ministrinë e Infrastrukturës për pagesën e shpenzimeve të kësaj ndërmarrjeje.

Megjithatë, ai nuk ka treguar asnjë dokument të kësaj marrëveshje apo shumën e premtuar nga Ministria, por shtoi se për këta 250 punëtorë, për pagën e prillit ju duhen 135-140 mijë euro. Me përfundim të protestës, trenat kanë filluar të qarkullojnë./kp/

Related posts

PDK nuk dëshiron zgjedhje, por nuk ua prishë “qefin” atyre që kërkojnë zgjedhje të reja

dritatv

Haradinaj i OVL UÇK-së i reagon ashpër Sylejman Selimit për numrin e veteranëve

dritatv

Tahiri: Kryeministri as nuk e ka ditur dhe as nuk është pjesë e Filmit “Deportimi”

dritatv

Leave a Comment