• Home
  • LAJME
  • ZVICER
  • Luzern: VItin e kaluar janë natyralizuar rreth 73 kosovarë
ZVICER

Luzern: VItin e kaluar janë natyralizuar rreth 73 kosovarë

Spread the love

Ndërsa numri i përgjithshëm i natyralizimeve ishte 559 persona (para një viti: 498), nga nacionalitetet më në numërt ishin gjermanët 14 përqind, ndjekur nga banorët e Kosovës (13) dhe Shri Lankës (9). Mosha mesatare e të natyralizuarve ishte 29.1 përqind. Në shifra kjo është rreth 73 kosovarë janë bërë zviceranë.

Kërkesat tjera ishin refuzuar për shkak se personat nuk kishin ditur mirë gjermanishten, raporte jo të rregullta financiare, mungesë të integrimit kulturor si dhe mungesë të njohjeve të sistemit politik vendor.

Për shkak të forcimit të ligjeve për marrjen e pasaportës helvete nga 2018, shumica e kërkesave ishte parashtruar në dhjetor 2017./Albinfo.ch/

Related posts

Indeksi i fuqisë së pasaportave: Zvicra e pesta, Shqipëria e 54-a, Kosova e 97-a

dritatv

Qeveria, e vendosur për luftim më efikas të tregtisë me organe

dritatv

“Viza F” nuk hiqet, lehtësohet punësimi i të huajve me këtë vizë

dritatv

Leave a Comment