SHQIPERIA

Investitorët do trajtohen njësoj/ Qeveria përgatit projektligjin për të hequr diskriminimin

Spread the love

Investimet vendase do të trajtohen njëlloj si ato të huaja. Qeveria ka nxjerrë për konsultim publik projekligjin e ri për investimet i cili unifikon legjislacionin për trajtimin e bizneseve.

Me aktet që janë në fuqi investimet e huaja në Shqipëri gëzojnë më shumë mbrojtje dhe të drejta, ndryshime e reja ligjore heqin diskriminim mes investitorëve vendas dhe atyre të huaj.

Eksperti i ekonomisë profesor Adrian Civici e sheh pozitiv trajtimin njëlloj të investitorëve.

Nga ana tjetër Civici shton se për rritjen e investimeve duhet edhe një klimë më mirë për biznesit.

Projektligji parashikon zgjidhjen e shpejtë në rastet e konflikteve mes institucioneve dhe investitorëve për të evituar Arbitrazhet.

Po ashtu synohet zbatimi i standardeve dhe rregulloreve të punës, të sigurisë dhe të mbrojtjes së mjedisit.

Related posts

Rruga e 100 aksidenteve, mungojnë tabelat dhe mbikalimet

dritatv

Biznesi i vogël me taksë të fshehtë, BERZH: Rritja e produktivitetit me rëndësi për ekonominë

dritatv

I nxehti mbërthen vendin, temperatura të larta edhe për shumë ditë

dritatv

Leave a Comment