TEKNOLOGJI

Instagram bllokon hashtag-et që nxisin keqinformimin kundër vaksinimit

Spread the love

Teoritë e konspiracionit mbi vaksinimin kanë shqetësuar mjaftueshëm Instagramin.

Lidhur me këtë Instagram po ndërmerr hapa të rinj për të parandaluar keqinformimin rreth kësaj teme e cila gjithmonë e më shumë po përhapet. Kompania do të bllokojë çdo hashtag që tregon vazhdimisht informacion të rremë në lidhje me vaksinat, të tilla si: vaksina shkakton autizëm apo vaksina vret. Krijimi i një hashtag-u të tillë nuk do të gjejë më vend tek përdoruesit, pasi menjëherë do të bllokohet.

Instagram ka zgjeruar fushën e veprimit menjëherë pasi CNN zbuloi se hashtag-u #vaksinavret ishte duke u përdorur masivisht. Dezinformimi është identifikuar nga grupet e përfshira në Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Si pjesë e kësaj lëvizje, çdo informacion dezinformimi për sa i përket vaksinave nuk do të shfaqet në asnjë faqe kërkimi. Përdoruesit nuk do të do të lejohen të shprehin pikëpamjet e tyre kundër vaksinimit.

Instagram gjithashtu ka në plan të fillojë të shfaqë një mesazh “pop-up” sa herë që njerëzit kërkojnë terma kundër vaksinimit. Kujtojmë se një muaj më parë këtë veprim e ka ndërmarrë edhe Facebook, duke ndaluar rreptësisht përdorimin e termave kundër vaksinimit.

Related posts

Apple lëshon alarmin për sigurinë!

dritatv

Top dhjetë markat telefonike që shkëlqyen në vitin 2017

dritatv

Për shkak të robotëve pa punë mund të mbesin 800 milionë persona

dritatv

Leave a Comment