KURIOZITETE

Holanda paguan qytetarët për të shkuar në punë me biçikletë

Spread the love

Holanda ka marrë një epitet kohëve të fundit si “Shteti numër një i pa rivalizuar i biçikletave”.

Kjo për arsye se është rritur numri i përdoruesve të biçikletave si mjet transporti.

Ka shumë shembuj që tregon këtë sepse gjatë rrugëve shihen shumë biçikleta, që shfrytëzohen nga njerëzit për të shkuar në punë dhe kthyer në shtëpi.

Edhe vet toka holandeze i mundëson njerëzve këtë sepse për kah sipërfaqja ajo është e rrafshtë.

Tani shteti atje ka nisur një iniciativë duke filluar t’i paguajë qytetarët me nga 22 cent për kilometër, për të eliminuar automobilat.

Por ambienti nuk është arsyeja kryesore, sepse me këtë rast qytetarët atje fillojnë kursimet nga tatimet që paguajnë për veturën, rrugën etj.

Related posts

“Alienët mund të na shkelin pa na parë fare”

dritatv

Historia e rallë e Stallones me qenin e tij: si e shiti në kushte urie, për ta riblerë në kushte pasurie

dritatv

Gjen portofolin me 10 mijë dollarë, 16-vjeçari bën veprimin që duhet!

dritatv

Leave a Comment