TEKNOLOGJI

Gati dorezat që prekin botën virtuale

Spread the love

Doreza të lehta që lejojnë prekjen e objekteve të botës virtuale.

”Në sajë të një rrjeti sensorësh, ato janë në gjendje të rindërtojnë ndijimet e sakta që do të kishit në botën reale, duke lejuar përdoruesit të marrin objekte virtuale dhe të ndërveprojnë me to”, sipas Institutit Korean të Shkencës dhe Teknologjisë, i drejtuar nga Kahye Song dhe të publikuara në revistën ”Scientific Reports”.

Dorezat, që mund të përshtaten në mjedise të ndryshme virtuale, bazohen në dy komponentë themelorë: sensorë, që ndjekin lëvizjet e duarve dhe gishtërinjve, dhe të ashtuquajturit aktuatorë, që janë mekanizma që përgjigjen me sinjale fizike si dridhja dhe presioni. (Atsh)

Related posts

Telefon mbi 900 euro për çështjet protokollare të ministrit të ri!

dritatv

Automobilat me airbag të jashtëm në rrugë deri në vitin 2021

dritatv

Truri sfida e re e Elon Musk

dritatv

Leave a Comment