SHËNDETËSI

Fruti që do të shpëtojë botën nga uria

Spread the love

 

 

Një frut ekzotik që ka shijen e mishit të derrit mund të jetë zgjidhja për të gjithë njerëzit nëpër botë që vuajnë nga uria.

 Artocarpus heterophyllus rritet vetëm në jug dhe juglindje të Azisë dhe peshon nga 4.5 deri në 45 kg. Përmban qindra fara që janë të pasura me kalcium, proteina, hekur dhe potas. Mjafton një frut i vetëm për të ushqyer në një vakt një familje të tërë.

Studiuesit mendojnë se një frut i tillë mund të zëvendësojë grurin dhe misrin, që po kërcënohen nga ndryshimet klimaterike.

Fruti është shumë i përdorur në Bangladesh, por në Britani po bëhet përpjekje që të futet nëpër markete në mënyrë që të zëvendësojë mishin e derrit.

Top Channel

Related posts

Çfarë duhet të hajë një fëmijë 1 vjeç gjatë gjithë ditës? Menuja e plotë

dritatv

Këto janë dy gjërat e domosdoshme që duhet t’i bëni në mëngjes!

dritatv

Mungesa e hekurit është mungesa ushqimore më e përhapur në botë!

dritatv

Leave a Comment