TEKNOLOGJI

Fond 170 milionë dollarësh për përmirësimin e jetëgjatësisë së baterive nga litiumi

Spread the love

Prodhuesi i materialeve për bateri, Sila Nanotechnologies, ka siguruar një fond prej 170 milionë dollarë, si shtesë të përpjekjeve për përmirësim të kapacitetit ruajtës të baterive “litium-jon”, kryesisht për prodhuesin gjerman Daimler AG.

Shifrat e fundit, kanë çuar totalin e financave të kompanisë në 295 milionë dollarë, me çka planifikohet që konsumatorët e parë të furnizohen brenda vitit të ardhshëm.

Kompania po zhvillon një material me bazë silikoni, me të cilin synon të zëvendësojë grafitin në baterinë “litium-jon”, me shpresë të zgjasë jetëgjatësinë e baterisë si dhe performancën e saj.

“Përmirësimet e baterive tradicionale li-jon kanë ngelur në një rritje me vetëm 1-2 për qind për vite të tëra. Zbulimi i Sila Nano demonstron një përmirësim dramatik me 20 për qind, me një potencial që kjo të rritet me 40 për qind krahasuar me baterinë tradicionale li-jon”, tha kompania, e cila tashmë po planifikon të hyjë edhe në tregun e automobilave me BMW dhe Daimler.

“E kemi thyer kodin e silikonit falë tetë viteve dhe 35.000 përsëritjeve”, tha Gene Berdichevsky, bashkë-themelues i kompanisë, i cili shtoi se janë të gatshëm të sjellin produktin në treg dhe ta fusin edhe në automjetet elektrike.

Related posts

Instagram merr mbështetje për njoftimet në shfletues!

dritatv

Google shkëputet nga Huawei,ç’do ndodhë me përditësimet e Android

dritatv

Apple nxjerr në shitje kompjuterin 5000 dollarësh

dritatv

Leave a Comment