BOTA

Evropianët mendojnë se BE-ja mund të shpërbëhet për 10-20 vite

Spread the love

Më shumë se gjysma e qytetarëve të shteteve anëtare të Bashkimit Europian (BE), mendojnë se Unioni mund të shpërbëhet për 10-20 vite.

Janë publikuar rezultatet e sondazhit të Këshillit Evropian për Marrëdhëniet me Jashtë të zhvilluar në 14 vende të BE-së me nga 1000 persona.

Më shumë se gjysma e pjesëmarrësve mendojnë se BE-ja mund të shpërbëhet për 10-20 vite.

Në krye të listës gjendet Franca me 58 për qind, pas së cilës vijnë Italia dhe Polonia me nga 57 për qind. Ndërsa Gjermania me 50 për qind gjendet në vendin e tretë.

Ndërkohë 3 nga 10 pjesëmarrës mendojnë se ekziston mundësi lufte mes vendeve të BE-së.

Pjesëmarrësit gjithashtu ndanë shqetësimet e tyre në lidhje me rritjen e së djathtës ekstreme dhe partive populiste.

Related posts

Turqi, në juglindje të vendit neutralizohen 5 terroristë të PKK-së

dritatv

NYT: Trump miratoi sulmet ndaj Iranit por befas e tërhoqi vendimin

dritatv

Thellohet kriza në Itali; Zgjedhjet e parakohshme duken të pashmangshme

dritatv

Leave a Comment