Daily Archives: Apr 24, 2019

We can't let history be forgotten.

Mbi 50 mijë familje fermere, më shumë akses në shërbimet bankare

Mbi 50 mijë fermerët në të gjithë vendin pritet të rrisin aksesin në shërbimet financiare bankare, e të pagesave, çka do t'i ndihmoj ato...

Makinat vepra arti. Ekspozohen në Tiranë automjetet e restauruara

Ato janë elegante, kanë dizajn të veçantë, detaje, histori. Nuk janë thjesht automjete, por vlera arti. Nga të gjitha markat, ngjyrat, të ndryshme, por...

Londra pranon pjesëmarrjen e Huaweit në rrjetin 5G!

Kryeministrja britanike, Theresa May hapi dritën jeshile për pjesëmarrjen e kompanisë kineze të pajisjeve në fushën e teknologjisë Huawei për rrjetin 5G, pavarësisht polemikave...

Gjeniu i dritës: 10 fakte interesante mbi Nikola Tesla-n, që nga lindja në errësirë!

Nikola Tesla, shkencëtari i çuditshëm, enigmatik dhe i shkëlqyer i cili revolucionarizoi energjinë dhe krijoi skenën për teknologjinë e ardhshme celulare, lindi 163 vite...

Pasi mahniti internetin, gjeniu 6-vjeçar piloton aeroplanin (video)

Një djalosh gjeni, vetëm 6-vjeçar, kohë më parë mahniti internetin me njohuritë e tij për aeroplanët. Pasi mençuria e tij (dhe ëmbëlsia) u bënë...

Selanik, gërmimet për metronë çojnë në një zbulim të jashtëzakonshëm (foto)

Ndërtimi i një rrjeti metroje në Selanik të Greqisë ka zbuluar diçka që pak kush e kishte imagjinuar. Një thesar i vërtetë me më shumë...